Dakpannen Maastricht

Maastricht heeft een karakteristieke, charmante binnenstad. Één van de meest kenmerkende eigenschappen van de stad zijn de oude daken. Deze zijn veelal afgewerkt met dakpannen. Hoewel deze het stadsaangezicht verfraaien, leveren de gedateerde daken ook weleens problemen op.

Dakpannen vormen een dakbedekking van gebakken klei of gevormd beton. Pannen kunnen op een hellend vlak en zelfs verticaal geplaatst worden. De stelling dat deze manier van dak bedekken gedateerd is, kunnen we dan ook meteen verwerpen. Voor een modern ontwerp is deze vorm van dakbedekking namelijk zeer geschikt.

Mogelijkheden en bevestiging

Tegenwoordig worden pannen machinaal vervaardigd. Dit betekent dat er vele opties zijn. Alleen al op het gebied van kleuren is er veel mogelijk: u kiest uit bijvoorbeeld grijs, rood, zwart en zelfs blauw of geel. De pannen kunnen glanzend of mat worden opgeleverd en voor het aangezicht van uw huis is het belangrijk een goede afweging te maken tussen holle (gegolfde) pannen en vlakke pannen.

Wanneer u een keuze heeft gemaakt uit de vele opties installeren de experts van Woningverbetering Buitenhuis snel en veilig uw dak. Stevige verankering van de dakpannen is hierbij essentieel. Om een optimale verbinding te realiseren bevestigen onze mannen de pannen op een latwerk van panlatten. De dakpannen vallen in elkaar door kop- en zijsluitingen. Door overlapping wordt een water- en winddicht geheel gevormd.

Neem contact met ons op voor een solide pannendak dat jaren meegaat. In de regio Maastricht staan we voor u paraat!