Plat dak realiseren in Maastricht

Omdat het ontwerp erom vraagt, omdat u extra leefruimte wilt creëren in de vorm van een dakterras of gewoon omdat u het mooier vindt: een plat dak kiest u om verschillende redenen. De populariteit van dit type dak is de laatste jaren erg gestegen. De dakdekker in Maastricht van BMP Vastgoedonderhoud heeft dan ook veel ervaring in het plaatsen van platte daken. Niet alleen voor bedrijfspanden installeren we vlakke daken, ook steeds meer particulieren nemen een plat dak op in hun moderne woningontwerp.

Waarom zou u kiezen voor een plat dak?

Een plat dak heeft vele voordelen. Ten eerste is deze beter en eenvoudiger te isoleren dan een hellend dak, omdat er geen schuin opgaande wanden zijn. Dit laatste zorgt er daarbij voor dat de oppervlakte kleiner en dus minder warmte verliezend is. Het feit dat er minder isolatiemateriaal nodig is, zorgt er bovendien voor dat de prijs relatief laag is.

Platdakbedekking is in de afgelopen jaren door technologische vooruitgang erg veranderd. Waar vroeger bijna altijd gekozen werd voor roofing, kiezen we nu steeds vaker voor EPDM of bitumen. Roofing is ten opzichte van vroeger kwalitatief sterk verbeterd, maar vereist door levering in smalle banen nog steeds veel gelaste naadverbindingen. Wij plaatsen tegenwoordig daarom in de meeste gevallen EPDM. Dit wordt geleverd in bredere banen, waardoor de kans op lekkage minimaal is.

Bent u in de regio Maastricht op zoek naar een ervaren dakdekker, die uw platte dak snel en waterdicht oplevert? Neem dan contact met ons op via telefoon of het contactformulier.