Dakrenovatie Maastricht

Is uw dak toe aan renovatie, wilt u uw dakbedekking vervangen of uw dak laten inspecteren? In Maastricht kunt u terecht bij de dakdekkers van Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek voor elke dakrenovatieklus, groot of klein. U kunt direct contact met ons opnemen via 046 - 206 41 08 of een offerte aanvragen via het contactformulier .

Functie dakrenovatie Maastricht

Een goed onderhouden dak zorgt voor een hogere waarde van uw huis en een lagere energierekening. Met onze Nederlandse weersomstandigheden krijgt een dak veel te verduren. Zware regenval, felle zon, harde wind, vorst of sneeuw kunnen allemaal leiden tot slijtage aan uw dak. Dit kan niet alleen leiden tot kleine beschadigingen, maar ook tot grote beschadigingen zoals aantasting van de dakconstructie of doorzakking.

Waar bij dakreparatie het dak alleen gerepareerd wordt, wordt er bij dakrenovatie iets vernieuwd aan het dak. Bij dakrenovatie wordt het dak bijvoorbeeld waterafstotend of energiebesparender gemaakt. Het is niet altijd nodig om voor dakrenovatie te gaan, soms is een reparatie voldoende. Maar zeker als uw dak al een tijd meegaat en deze vaak dezelfde beschadigingen vertoont, kan dakrenovatie een verstandige keuze blijken.

Dakinspectie Maastricht

Kleine beschadigingen kunnen uitgroeien tot grote beschadigingen, en op die manier hoge kosten met zich meebrengen. Door uw dak op tijd te laten renoveren, kunt u dit soort situaties en onkosten voorkomen. Daarom is het verstandig om niet te lang te wachten als u deze beschadigingen opmerkt: schakel zo snel mogelijk een professionele dakdekker in.

Als u twijfelt aan de kwaliteit van uw dak, kunnen we bij Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek een dakinspectie bij u uitvoeren en deze in kaart brengen. We raden aan om dit standaard één keer per twee jaar te laten doen. Het hele dak wordt dan onderzocht; er wordt bijvoorbeeld gekeken naar lekkagerisicio’s en beschadigingen in de dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Maastricht

De kosten van dakrenovatie hangen van een aantal dingen af, zoals de dakgrootte en het type dakbedekking. Zo zijn dakpannen bijvoorbeeld veel duurder in de aanschaf dan bitumen, en kost het veel meer tijd om een schuin dak te renoveren dan een plat dak. Het kost gemiddeld zo’n 1500 euro om een plat dak te renoveren. Bij een schuin dak ligt dat bedrag rond de 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een aantal dingen die u mee kunt nemen in uw overweging als u het dak laat renoveren. Als u ook nog andere dakwerkzaamheden overweegt, is het voordelig om deze te combineren met de dakrenovatie. Denk hierbij aan het laten reinigen van uw dak, het vervangen van zinkwerk of het plaatsen van Dakisolatie.

Het is daarnaast belangrijk om ervan verzekerd te zijn dat het dak een goede luchtdichtheid houdt. Dit om te voorkomen dat er ongewenste luchtstromen ontstaan, die gepaard gaan met warmteverlies. Ook kunt u zich afvragen of er asbest in het dak zou kunnen zitten. In dat geval kunt u het beste voor een geheel nieuwe dakbedekking kiezen. Tot slot heeft u soms, zeker bij zwaardere ingrepen, ook een architect nodig voor dakrenovatie. Mocht u hieraan twijfelen kunt u altijd uw dakdekker om advies vragen.

Contact met Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek bieden we professionele resultaten en snelle service tegen een scherp tarief. Onze dakdekkers helpen u graag verder door te informeren over de mogelijkheden en passend advies te geven. We kunnen dan ook met u meedenken of we de renovatie kunnen combineren met andere dakwerkzaamheden.

Heeft u een deskundige dakdekker nodig omdat u uw dak wilt laten renoveren of inspecteren? In Maastricht kunt u voor iedere dakrenovatieklus terecht bij Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek. Schakel zo snel mogelijk een vakman in door te bellen naar 046 - 206 41 08 of het contactformulier in te vullen.