Dakisolatie in Maastricht

Dakisolatie is een goede keus. Lees hieronder alles over dakisolatie, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Direct een afsprak maken of nog even sparren over dakisolatie in Maastricht? Onze dakdekker in Maastricht is u van dienst. Hij vertelt u precies hoe de isolatie van uw dak in zijn werk gaat. Ons telefoonnummer is 046 - 206 41 08. Bel ons gerust.

Dakisolatie: de voordelen

De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor dakisolatie is kostenbesparing. Een plat dak isoleren kan zo’n €700 per jaar besparen op de energierekening. Een hellend dak kan variëren van €400 tot €800. Hierbij is uitgegaan van een gasprijs van 1 euro/m3 gas. De gasprijs verandert natuurlijk altijd, dus op basis van de huidige gasprijs kunt u zelf nog wat gaan rekenen. Daarnaast heeft dakisolatie nog de volgende voordelen:

  • Binnenshuis voelt het geriefelijker.
  • Het is goed voor het klimaat omdat je minder stookt en dus minder CO2 uitstoot.
  • Je vergroot ermee de waarde van uw huis.

Dakisolatie: kosten

De kosten voor dakisolatie in Maastricht zijn afhankelijk van het dakdekkersbedrijf en het type dakisolatie, maar zullen uitkomen op tussen de €1000 en €4500. Wellicht zijn er landelijke of lokale subsidies beschikbaar die een gedeelte van de kosten kunnen dekken. Laat u goed informeren over de subsidies. Er zijn vaak wel voorwaarden aan verbonden.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Voor alle typen dak isolatie kunt u bij Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek terecht. Niet alleen voor het isoleren van het dak, maar ook voor renovatie, reparatie en en onderhoud zijn wij u van dienst. Door ons in te schakelen bij dakisolatie in Maastricht kiest u voor kwaliteit, veiligheid en deskundigheid.

Dakisolatie binnenzijde

Wilt u uw platte dak vernieuwen, dan is dat het goede moment om dakisolatie aan de binnenzijde toe te voegen. Uw schuine dak kan geïsoleerd worden door dakisolatie aan de binnenzijde toe te voegen. Er wordt dan isolatiemateriaal tegen de binnenkant van het dak aangebracht. In plaats van dakisolatie kunt u ook kiezen voor zoldervloerisolatie. Er worden dan isolatieplaten op de vloer gelegd of er wordt isolatiemateriaal tussen de balken aangebracht.

Dakisolatie buitenzijde

U kunt ook isolatiemateriaal op uw platte dak laten leggen. Dit is een makkelijke en snelle vorm van dakisolatie, maar levert minder goede isolatie op. Dakisolatie aan de buitenzijde van uw schuine dak is een effectieve manier om uw dak te isoleren. De dakpannen gaan eraf, het isolatiemateriaal erop en de dakpannen er weer overheen. Een andere optie is het spuiten van speciaal isolatiemateriaal onder de dakbedekking. Hierbij kunt u denken aan purschuim, termoparels of glaswolvlokken. Dit isoleert iets minder goed.

Dakisolatie Maastricht door Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek laten uitvoeren

Onze dakdekker staat altijd voor u klaar. Direct een afspraak maken of eerst meer informatie nodig? Bel ons direct op 046 - 206 41 08 of vraag een offerte aan via het offerteformulier